Architect Amsterdam Werkbezoek Circle 3

Werkbezoek Circl Amsterdam

Afgelopen woensdag brachten we een werkbezoek aan Circl, het superduurzame nieuwe paviljoen van ABN AMRO aan de Amsterdamse Zuidas.
Dit gebouw is ontworpen volgens circulaire principes. Dat houdt in dat het gehele gebouw én het interieur energiezuinig en demontabel ontworpen is om zo min mogelijk impact op de planeet te maken. We zagen hier talloze voorbeelden van: oud meubilair (zoals kluizen, stoelen en zelfs brandblussers) uit oude bankgebouwen werden hergebruikt en resthout werd gebruikt om een indrukwekkende balustrade te maken. Ook zijn er 16.000 oude spijkerbroeken in het plafond verwerkt om de akoestiek optimaal te maken. En de wandbekleding werd gemaakt van 25.000 kilo oude bedrijfskleding van ABN AMRO.
Kortom geweldig inspirerend en motiverend om met de opgedane kennis aan de slag te gaan!

Meer lezen over de ontwerpgedachte en het ontstaan van Circle, lees je hier.