Paardenstal wordt luxe wellness

Publication Obly: Wellness-architectuur op zijn mooist

wellness architectuur op zijn mooist

Het project
Renovatie / transformatie van een paardenstal tot wellness met zwembad en tuin.

De bewoners
Gezin met 3 opgroeiende kinderen.

De woonwens
Het unieke en authentieke karakter van de paardenstal aan de buitenzijde behouden, maar tegelijkertijd aan de binnenzijde iets unieks verwezenlijken. Wellness waar het hele gezin kan genieten van alle denkbare wellnessluxe, zoals een sauna en Turks stoombad. Daarnaast het plaatsen van een zwembad, jacuzzi, buitendouche en de aanleg van een schitterende tuin. De opdrachtgever is ondernemer en had als wens om op een informele manier met relaties te kunnen spreken. Aan deze wens is voldaan door de diverse terrassen en loungeplekken te creëren.

Bij OBLY kijken we graag naar voor en na fotografie. Op de onderstaande foto’s zie je goed hoe de paardenstal eruit zag toen Bob startte met dit project, de binnenzijde gedateerd en in gebruik als fitnessruimte.

Hieronder het resultaat aan de buitenzijde na een periode van hard werken en het hoofd bieden aan uiteenlopende vraagstukken en uitdagingen. Authentiek en karakteristiek geven goed de stijl weer van dit bijgebouw met veel mooie details zoals het metselwerk rondom de ramen. Het was ook een uitdrukkelijke wens van de bewoners om deze stijl aan de buitenzijde te behouden. Achter de grote staldeuren is de technische ruimte voor alle techniek die komt kijken bij een sauna, Turks stoombad en zwembad geplaatst. De technische ruimte is zeer goed geïsoleerd zodat zowel binnen als buiten geen geluid hoorbaar is. De rechterdeur aan de buitenzijde is vervangen door een groot verdiept raam.

Bob heeft het over een WOW-effect bij het zien van de binnenzijde van de wellness. Heel bijzonder hoe een mooi gebouw(tje) van 50 m2 er zo uit kan zien na een renovatie of wellicht beter gezegd, een transformatie, zoals Bob het noemt. De ramen en de deur zijn nieuw geplaatst met getoogde kozijnen. De deur is precies geplaatst in de zichtlijn van de buitendeur aan de voorzijde. De streep boven de deur op de tweede foto is van de WTW-unit, het luchtcirculatiesysteem. Fraai afgewerkt in plaats van de normale roosters die veel gebruikt worden. Het hele pand is tot in de perfectie afgewerkt, helemaal geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming onder de 60×60 keramische tegels.

Dit is LUXE, met alle faciliteiten die je van de ultieme wellness mag verwachten zoals de sauna, Turkse stoomcabine en inloopdouche gesitueerd achter een prachtige glazen wand. Alles geheel op maat gemaakt voor dit project. Op de 2e afbeelding een goed beeld van de eerste impressie als schets. Ook aan de verlichting van dit project is veel aandacht besteed zoals je ziet in de LED-verlichting in de sauna. Alle spots in de plafonds zijn van DeltaLight.

Neem even de tijd om goed naar de onderstaande foto te kijken. Dit is de situatie hoe het was voor de renovatie en de plaatsing van het zwembad. Bijna ongelooflijk hoe mooi het eindresultaat is geworden! Zwembad van 4×9 meter voorzien van een Jetstream en verlichting. Alles wat een mens kan wensen. De tegels zijn van Belgisch hardsteen en precies in lijn gelegd zodat het vanaf boven bijna een vloerkleed lijkt.

Aan de buitenzijde de mooi verzonken jacuzzi geplaatst met een douche en ook weer verlicht met LED. Bob heeft het totale project mogen uitvoeren, ook de tuin. Goed te zien zijn de paden met waaltjes en aangebrachte borders met hortensia’s die nu prachtig in bloei staan.Op de daken van de paardenstal zijn mooie zonnepanelen geplaatst, mooi van vorm, bijna (design)dakpannen. Ook in het tuingedeelte naast het zwembad zijn deze geplaatst. Door het gebruik van de zonnepanelen is een groot deel zelfvoorzienend. De lucht en warmtepompen worden gevoed door de zonnepanelen. Ook de nieuwe GYM is hier goed in beeld.

Mooi, mooi, mooi, wat kan een mens zich nog meer wensen. Voor Bob Romijnders een unieke kans om zo’n project te mogen realiseren. Een droom die uitkwam.

Lees meer op Obly.