Verbouwing renovatie jaren 50 huis architect Mook

Publicatie Homify: Oud huis met verrassend nieuwe flair

Verschenen op Homify: Een jaren 50 huis met verrassende nieuwe flair

https://www.homify.nl/ideabooks/1925563/een-oud-hu…

https://www.homify.de/ideenbuecher/1813129/histori…

Een Nederlands huis gebouwd ergens in de jaren 50. Veel van deze huizen zijn in de wederopbouw volgens een standaard model gebouwd, maar er werd voor grotere en vrijstaande huizen ook nog regelmatig op vooroorlogse stijlen teruggegrepen. Zo’n fraai huis zien we vandaag en dat is op prachtige wijze met een verrassende flair opgeknapt. Een leuk en inspirerend project van de Nederlandse architect Bob Romijnders. En geniet ook lekker van de omgeving van dit huis: het is prachtig gelegen in de Mookse bossen in het grensgebied van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Reken maar dat je na het zien van al dit moois ook naar zo’n prachtige woning gaat verlangen!

Een ruim en fraai geheel

Je rijdt door een prachtige bosrijke omgeving en rijdt je eigen oprijlaan op en komt dan aan bij dit huis. Dat is toch een droom die werkelijkheid wordt? Een prachtig ruim wit huis met een fantastische ouderwetse uitstraling. De grote oprit naast het huis kan ruimte bieden aan meerdere auto’s en ook een ruime garage ontbreekt hier niet. Een leuke landelijke tuin maakt het geheel helemaal af. Maar we hebben met deze foto eigenlijk nog maar een tipje van de sluier gelicht, want wacht maar tot je eenmaal achter het huis staat.

JE EIGEN HOUTSTEK

De achterkant van het huis daar laten we je nog even vol spanning op wachten, want er is nog meer moois te zien. Dit fraaie plaatje laat heel goed zien hoe het huis in de bossen is gelegen. Voor natuurliefhebbers de ideale plek! Een houtstek voor de houtkachel is ook zoiets wat ontzettend veel sfeer geeft en daarnaast natuurlijk erg praktisch is. En er is af toe vast wel eens een boom op je erf die omgezaagd kan worden en als aanvulling op je houtvoorraad kan worden gebruikt.

EIGENTIJDSE WOONKAMER

Als je eenmaal binnen bent, dan word je aangenaam verrast door een eigentijdse woonkamer. Vooral de stalen balken onder het dak zijn erg verrassend te noemen. Een oplossing die zowel een moderne als een industriële lading aan de sfeer geeft. De verdere inrichting laat een leuk eclectisch beeld zien. Wat moderne meubels, een leuk Perzisch tapijt en uiteraard staat de mooie houtkachel klaar om voor een behaaglijke en gezellige warmte te zorgen. En ondanks dat je in de bossen woont, is het hier heel erg licht! De witte muren en het witte plafond dragen daar vooral aan bij.

EEN SFEERPLAATJE

Dit sfeerplaatje laat zo ontzettend mooi zien hoe in de gang oude en nieuwe elementen hand in hand met elkaar gaan. Leuke authentieke elementen zoals de deur met de oude deurkruk geven zo ontzettend veel sfeer. En dat geldt ook zeker voor de vloer! Een leuke retro stoel zorgt voor de perfecte eclectische balans. De oude secretaire had hier ook niet beter uitgekozen kunnen worden als bureau. Handig om de gang op die manier ook als werkkamer te kunnen gebruiken. Tot slot valt hier ook weer op hoe lekker aangenaam licht het hier binnen is. Daar word je toch helemaal ontspannen en vrolijk van?

FANTASTISCHE TUIN

Eindelijk zien we de achterkant van het huis met de fantastische tuin. Een schitterend landelijk geheel met een terras waarin ook een leuke buitenkeuken is ondergebracht. Wat kun je hier lekker genieten van mooi weer en ontzettend veel privacy. En met zoveel ruimte is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je kiest voor een mooie vijver, dat maakt dit schitterende plekje helemaal compleet.