Verbouwing kantoor Wijchen architectenbureau Bob Romijnders

Publicatie Obly: Kantoortransformatie

Over de verbouwing van een oud kantoor tot modern kantoorpand in Wijchen, verscheen een artikel op interieurwebsite Obly.com.

 

Verbouwing kantoor Wijchen

Normaal gesproken is alles wat op OBLY staat residentieel, projecten uit leefomgevingen zoals huizen en appartementen. Bob Romijnders van het gelijknamige architectenbureau tekent voor het merendeel ook voor residentiële projecten. In zijn portfolio staan nu ook enkele kantoorprojecten waarvan we dit project graag uitlichten.

Een bijzonder project waarbij de transformatie zeer zeker bijzonder te noemen is. Het pand is een onderdeel of unit van een groter complex op een terrein met meerdere kantoren en opslagruimtes. Op de voor foto’s is goed te zien dat de ruimte in zijn oorspronkelijke staat een kantoorunit is zoals veel mensen deze kennen: een gelige PVC-vloer, een systeem plafond en een klein inbouw keukentje.

Deze stijl was niet hetgeen waar de nieuwe gebruiker naar op zoek was. De nieuwe eigenaar was op zoek naar een stoere, mannelijke en een beetje industriële uitstraling.

Bob Romijnders is specialist in het optimaal benutten van alle ruimte binnen een vetrek en heeft voor deze opdracht al zijn creativiteit gebruikt om tot dit resultaat te komen.

De ruimte is opgedeeld in 3 delen waarbij de bespreekruimte in het midden is geplaatst. Alle delen zijn gescheiden door grote raampartijen met zwarte kozijnen voor de industriële uitstraling.

De achterpui is helemaal vervangen in een nieuwe met grote zwarte kozijnen die een weids uitzicht bieden op het achter het pand gelegen meertje. Speciaal voor een optimaal uitzicht zijn er diverse bomen gerooid.

De kleine inbouwkeuken is omgetoverd tot een grote ruime open keuken met metrotiles. Er is een hele nieuwe PVC-vloer gelegd die qua kleurstelling helemaal overeenkomt met de rest van de inrichting.

Om het industriële karakter te benadrukken is er een luchtcirculatie systeem door middel van buizen aangebracht. Ook de plafondverlichting heeft eenzelfde karakter.