Modern and energy neutral villa

The Netherlands

Our clients bought a beautiful spacious plot with forest on the edge of Den Bosch. The wish was to realize a life-resistant and energy-neutral home here with a modern look. Our design is characterized by a closed front and open back. By making smart use of sight lines, all living areas receive a lot of natural light at any time of the day. The kitchen diner plays an important role in the design and is best viewed logistically on the north side. Because the kitchen is linked to a loft, we also know how to bring sunlight and daylight into the kitchen from the other sides. An open connection has been created on the floor plan, in which different spaces, including the living kitchen, sitting room and lounge area, have their own place, but are still connected to each other through the many sightlines that flow through the house. The rear facade is completely open and transparent, so that we involve the forest in the interior space. At the front, the house is embraced by a large garden wall with a patio. Here you can sit out of the wind. The house is made of stone, steel and burnt black Shou Sugi Ban wood.
We regularly design modern villas across the country. For example, this conversion of a dated house into a modern villa.

overstek energieneutrale villa Den Bosch architect
architectenbureau villa den bosch
energieneutrale villa Den Bosch architect
architecten den bosch
overstek van woning den bosch
architecten den bosch achtergevel
nieuwbouw architect villa Nederland
villaontwerp Den Bosch
villa interieurontwerp
voordeur villa
voordeur villa
ingang villa
doorkijkje villa van den mortel stenen
voorgevel villa Den Bosch
patio villa den bosch
interieurarchitect den bosch
interieurontwerper den bosch
lichtplan voor villa

We have followed the construction of this villa on our Instagram account. Curious? Then click here.