Scandinavisch interieur Architect Nijmegen verbouwing

Publicatie Designkabinet: Het beste van twee werelden

Verschenen op Designkabinet.com

Woning in Nijmegen is het beste van twee werelden

Een jaren ’30 huis staat voor veel mensen hoog op de verlanglijst. Niet gek natuurlijk, want vaak vind je in deze huizen authentieke details, sfeer en een hoop ruimte. Maar het nadeel is vaak dat huizen uit die tijd niet heel licht zijn. En het pijpenla-ontwerp maakt het inrichten lastig. Gelukkig zijn er architecten als Bob Romijnders die zo’n huis een geweldig metamorfose kunnen geven. Dat bewijst deze frisse en stijlvolle woning in Nijmegen wel!

Bob Romijnders is niet alleen verantwoordelijk voor de opfrisbeurt van het interieur. Hij nam namelijk ook het ontwerp van de uitbouw voor z’n rekening en dacht bovendien na over de indeling van het huis, van woonkamer tot badkamer. De opdrachtgevers wilden namelijk een echt leefhuis, waarin het hele gezin zich happy bij zou voelen. En als je zo naar de beelden kijkt kan je niet anders dan concluderen dat Bob Romijnders dubbel en dwars in z’n opdracht is geslaagd.

 

GEEN PIJPENLA MEER

De woning in Nijmegen was nogal lang en smal. Dat komt de inrichting niet altijd ten goede, omdat je hierdoor een nogal saai en voorspelbaar interieur krijgt. Bovendien heeft zo’n smalle ruimte weinig uitstraling. Maar hoe pak je dit dan aan? Verdeel de ruimte! Bob Romijnders heeft gebruikt gemaakt van twee roomdividers, die doen doen aan de klassieke ensuite deuren. Een slimme move, want hierdoor benadruk je niet alleen de geschiedenis van het huis, maar ‘breek’ je meteen het smalle interieur in tweeën.

Ondanks dat de ruimte niet meer zo smal lijkt, is de kamer nog steeds niet heel breed. Geen probleem natuurlijk, maar hier moet je met het inrichten wel rekening mee houden. Een hoekbank zou in deze kamer bijvoorbeeld niet goed passen, omdat het dan al snel te vol wordt. Maar met een gezellige bank en een fijne fauteuil heb je ook een prachtige zithoek. De kleine bijzettafeltjes van Hay maken de woonkamer ruimtelijk, terwijl het vloerkleed de zithoek afbakent.

GROTE LEEFKEUKEN

Een leefkeuken is wat mij betreft wel echt een goal als je een huis gaat verbouwen. Oude huizen hebben vaak de keuken in het verlengde van de gang liggen, waardoor het nogal een smalle ruimte is. Niet echt praktisch, en ook niet heel gezellig. Het is toch veel leuker om te koken terwijl je kan kletsen met iedereen die rondom de grote eettafel hangt?

Gelukkig dachten de bewoners en Bob Romijnders er ook zo over en hebben ze gekozen voor een stoere leefkeuken. Om de opgeruimde look zo lang mogelijk te kunnen bewaren is er gezorgd voor genoeg kastruimte. De kastenwand met inbouwapparatuur is geweldig! Alle apparatuur is geplaatst op werkhoogte, zodat je er gemakkelijk bij kan. Een deel van de kastenwand steekt uit en vormt daardoor tegelijkertijd de roomdivider met de zithoek. Slimme oplossing!

De open indeling maakt deze leefkeuken de perfecte plek waarin het gezin samen kan komen en kan rondhangen. Doordat de eettafel lekker groot is kan iedereen gemakkelijk aanschuiven! En de stoel in de hoek is een fijne plek om je even terug te trekken met een lekker boek of de iPad.

RUST, RUST EN NOG EENS RUST

Van alle plekken in huis is de slaapkamer wel de allerbelangrijkste ruimte om rust te creëren. Maar hoe doe je dat, zonder dat de slaapkamer de uitstraling van een ziekenhuis krijgt? De beste tip is om je te focussen op de zaken die echt belangrijk zijn. Zorg dus voor een goed bed, een fijn nachtkastje, sfeervolle verlichting en natuurlijk voldoende opbergruimte. Met inbouwkasten benut je de ruimte optimaal, terwijl de strakke look ook nog eens voor rust zorgt.

De wanddecoratie van IXXI (Amandelbloesem, een schilderij van Vincent van Gogh) is een simpele maar prachtige manier om ervoor te zorgen dat de slaapkamer niet saai wordt. Daarnaast is zo’n grote eye-catcher perfect geschikt als je graag een rustige uitstraling wil. Door verder weinig decoratie neer te zetten of op te hangen blijft de sfeer ingetogen, zonder dat het saai is.

VROLIJKE KINDERKAMER

De kinderkamer is natuurlijk de plek om qua styling lekker uit te pakken. Dat heeft Bob Romijnders hier zeker weten gedaan. Maar wat extra knap is de kinderkamer goed past binnen de ingetogen en frisse look van de rest van deze woning in Nijmegen. Hoe pak je dat zelf aan? Wijk niet teveel af van het kleurenpalet dat je gebruikt in huis. De vrolijke noot creëer je bijvoorbeeld door de muren te behangen met een gaaf patroon en verschillende mooie items van de kleine stijlvol te showen!

DROOM VAN EEN BADKAMER

Deze badkamer is stunning! Ik vind het gaaf dat je aan de deur en de tegelwand nog steeds kan zien dat je je in een oud huis bevindt. Het bad, de inloopdouche en de strakke wastafel zorgen daarentegen voor een hele moderne look. Zo’n glazen inloopdouche ziet er trouwens niet alleen heel gaaf uit, maar maakt de badkamer ook een stuk ruimer. Win-win dus!

Ik hoop dat je, net als ik, hebt genoten van deze prachtige woning in Nijmegen van Bob Romijnders. Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens dit Belgische nieuwbouwhuis met een klassieke uitstraling of deze kraakheldere jaren ’30 woning in Zeist!

Lees het hele artikel op: http://designkabinet.com/woning-in-nijmegen-twee-w…