Ontwerp luxe wellness en aanliggende tuin

Gelderland

Een voormalig paardenstal werd omgebouwd tot luxe wellness.
Het unieke en authentieke karakter van de paardenstal bleef aan de buitenzijde behouden, maar de binnenzijde werd volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De belangrijkste focus van dit ontwerp lag op de indeling. Hierin komen de sauna met inloopdouche, de loungeruimte en het Turks stoombad het best tot hun recht. Behalve een indelingsplan, maakten we ook een materialen- en verlichtingsplan. Voortdurend werd gekeken naar gebruiksvriendelijkheid. Ook gaven we het advies over het plaatsen van diverse installaties zoals het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepompinstallatie.

In de tuin krijgt het zwembad een centrale plek. Met zichtlijnen naar jacuzzi, tennisbaan en de diverse kunst is dit de ultieme plek om tot rust te komen. De technische ruimte is zeer goed geïsoleerd zodat zowel binnen als buiten geen geluid hoorbaar is.

Meer over dit project lees je op architectuurplatform Homify en hier.

 

Lees meer over dit project in dit artikel op interieurplatform Obly.

Over dit ontwerp verscheen een uitgebreid artikel in lifestylemagazine The Art of Living. Lees het hele verhaal hier (vanaf pagina 150).

Project details

  • Architectuur
  • Interieurontwerp
  • Tuinontwerp
  • Verbouwing
  • Wellness
  • Zwembad
  • Fitnessruimte
  • Duurzaam
  • Gelderland

Andere projecten