Ontwerp nieuwbouw villa

Nijmegen

Ons architectenbureau maakte een ontwerp voor een nieuwbouw villa op een prachtige plek aan de rand van Nijmegen. De woning wordt gekenmerkt door een compact hoofdvolume van drie bouwlagen. Het geheel is uitgevoerd in stucwerk en is gekoppeld aan een 1-laagse volume uitgevoerd in Flagstones. Hierdoor ontstaat er een duidelijk onderscheid tussen het hoofdvolume en het bijgebouw.
Ondanks de vrij traditionele opzet van de woning zijn er toch tal van zichtlijnen en spanningsvelden te vinden. De ruimtes zijn royaal en in open verbinding maar toch middels het toepassen van een doorkijkhaard blijven de belangrijke leefruimtes hun eigen intimiteit behouden. De voorzijde van de woning is meer ingetogen opgezet en de achterzijde meer open d.m.v. grote raampartijen en openingen.
Ontwerp villa door architect Blaricum Bob Romijnders
carportontwerp
In het verlengde van de oprit bevindt zich een carport voor twee auto’s met daarachter enkele praktische ruimtes, zoals een royale bijkeuken en een berging voor fietsen. In het hoofdvolume bevinden zich de leefruimtes zoals de zitkamer, leefkeuken en eetkamer. De leefkeuken is georiënteerd op de achtertuin met in het verlengde de overkapping.
bijzondere villa in Nijmegen
Overkapping villa

Door het riante overstek wordt het lagere volume met de woning verankerd, waardoor het (ondanks de verschillende materialen) toch een eenheid is. Aan de achterzijde ontwierpen we een riante overkapping waarin een zonwering door middel van lamellen werd geïntegreerd. Deze lamellen zijn te bedienen waardoor er droog gezeten kan worden. De open stand zorgt juist voor meer daglicht.

bijzondere bakstenen

Ons architectbureau maakt zeer regelmatig villaontwerpen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit ontwerp voor een nieuwbouw villa.

Andere projecten