Verbouwing landelijke villa met moderne accenten

Zaltbommel

Voor een statige villa in het midden van het land maakten we het ontwerp voor diverse aanpassingen aan de buitenzijde van de woning. Ook maakten we het interieurontwerp voor de gehele benedenverdieping en een ontwerp voor de badkamer.

Voor het interieurontwerp werd de gehele indeling van de begane grond aangepakt. De voornaamste wens van onze opdrachtgever was om meer praktische (berg)ruimte te creƫren op de begane grond. De bestaande beneden verdieping werd gekenmerkt door een enorme openheid en een fraaie balkenconstructie. Die balkenconstructie bleef in het nieuwe ontwerp intact. Echter de mate van openheid werd in het ontwerp teruggebracht naar een prettigere schaal waarbij duidelijke zichtlijnen en lichtinval een belangrijke rol kregen. Door het openbreken van diverse muren en het plaatsen van grote raampartijen, krijgen de bewoners een fraai uitzicht op de omliggende tuin en het nieuwe overdekte terras.

Elke aanpassing aan de gevel (nieuwe stalen kozijnen en openslaande deuren naar het terras) werd uitgevoerd met respect voor de bestaande, karakteristieke woning.

Tot slot was er de wens om de huidige badkamer op de verdieping te vernieuwen. Deze verbouwing volgt later. Hierin komt een ruime inloopdouche, een toilet uit het zicht en een dubbele wastafel.

 

We maakten ook het ontwerp voor de inrichting van een luxe leefkeuken in Tiel. Benieuwd? Klik dan hier.

We maken zeer regelmatig ontwerpen voor de grondige verbouwingen van landelijke woningen. Bekijk de projecten waaraan we momenteel werken op ons Instagram-account.

Andere projecten