Interieurontwerp elegante stadswoning

Nijmegen

Ons bureau transformeerde een voormalig advocatenkantoor tot een warme en luxe woning, waarin heldere zichtlijnen en natuurlijke materialen voor een sfeervolle setting zorgen. De rijke historie van het pand – uit 1908 – is duidelijk voel- en zichtbaar.

 

Ontwerp leefkeuken stadswoning

In verband met de monumentale sierlijsten op het plafond van de ruimtes op de eerste woonlaag (gelegen op de eerste verdieping van het pand) diende de indeling grotendeels behouden te blijven. Wel is op subtiele wijze een kleine voorkamer indirect verbonden met het woongedeelte en is de overloop half dichtgemaakt om een royaler toilet te creëren. In de bestaande voor- en middenkamer situeerden we de leefkeuken en een zitkamer. Beide ruimtes worden gescheiden door een nieuwe en-suitedeur, waardoor intimiteit ontstaat, maar tevens een open karakter wordt gevormd en zichtlijnen goed tot hun recht komen.

Maatwerk leefkeuken stadspand
Ontwerp marmeren aanrechtblad leefkeuken
Marmeren aanrechtblad leefkeuken
keuken stadswoning
authentieke ensuitedeuren
moderne stadswoning
studeerkamer stadswoning

Op de eerste verdieping van de woning ontbraken de monumentale elementen, waardoor rigoureuze stappen mogelijk waren en er een compleet nieuwe indeling ontstond. Hier creëerden we een groot, luxe en comfortabel privedomein, waarin een lange gang voor verbinding zorgt tussen het slaapvertrek, de badkamer en de inloopkasten. De kracht van de gang wordt versterkt door een verschil in vloerafwerking en een ledlijn die van de voorzijde naar de achterzijde strekt.

Elke ruimte heeft haar eigen verrassing en bijzonderheid en vormt door de hoogte, de lichtinval en de verbinding met andere ruimtes een eyecatcher. Extra noemenswaardig zijn het brandwerende raam van 3,75 meter hoog op de overloop en de maatwerkkeuken, waarin Italiaans marmer en prachtig design een geslaagd huwelijk aangaan.

 

 

Maatwerk inloopkast
gouden kranen wasbak stadswoning
slaapkamer stadswoning

In de woning zorgden de geïntroduceerde zichtlijnen voor een ruimtelijke beleving en een optimaal gebruik van de verschillende leefruimtes. Prettig is het spanningsveld tussen de authenticiteit van het pand en de eigentijdse modern-klassieke invulling die aan de woning is toegevoegd. Oude en nieuwe elementen zijn duidelijk te onderscheiden, maar smelten op fraaie wijze samen tot een aansprekend geheel. De natuurlijke en pure materialen (eikenhout, natuursteen, wol en zijde) zorgden voor een sfeervol, warm en luxe totaalplaatje.

Andere projecten