Elegant herenhuis: historie ontmoet luxe

Nijmegen

Ons bureau transformeerde een voormalig advocatenkantoor tot een warme en luxe stadswoning. Hierin zorgen heldere zichtlijnen en natuurlijke materialen voor een sfeervolle setting. De rijke historie van het pand – uit 1908 – is duidelijk voel- en zichtbaar. In het interieurontwerp is gekozen voor een elegante en stijlvolle selectie van kleuren en materialen.

 

Ontwerp leefkeuken stadswoning

Subtiel en intiem

In verband met de monumentale sierlijsten op het plafond van de ruimtes op de eerste woonlaag diende de indeling grotendeels behouden te blijven. Wel is op subtiele wijze een kleine voorkamer indirect verbonden met het woongedeelte. Ook is de overloop half dichtgemaakt om een royaler toilet te creëren. In de bestaande voor- en middenkamer situeerden we de leefkeuken en een zitkamer. Beide ruimtes worden gescheiden door een nieuwe en-suitedeur. Hierdoor ontstaat meer intimiteit, maar tevens een open karakter wordt gevormd en zichtlijnen goed tot hun recht komen.

Interieurontwerp Stadswoning
Maatwerk leefkeuken stadspand
Ontwerp marmeren aanrechtblad leefkeuken
Marmeren aanrechtblad leefkeuken
keuken stadswoning
authentieke ensuitedeuren
moderne stadswoning interieurontwerp met nepboom
interieurontwerp stadspand Nijmegen
studeerkamer stadswoning

Verbinding

Op de eerste verdieping van de woning ontbraken de monumentale elementen. Hierdoor waren er rigoureuze stappen mogelijk en er ontstond een compleet nieuwe indeling. In ons interieurontwerp creëerden we een groot, luxe en comfortabel privédomein. Hierin zorgt een lange gang voor verbinding tussen het slaapvertrek, de badkamer en de inloopkasten. De kracht van de gang wordt versterkt door een verschil in vloerafwerking en een ledlijn die van de voorzijde naar de achterzijde strekt.

Elke ruimte heeft haar eigen verrassing en bijzonderheid en vormt door de hoogte, de lichtinval en de verbinding met andere ruimtes een eyecatcher. Extra noemenswaardig zijn het brandwerende raam van 3,75 meter hoog op de overloop en de maatwerkkeuken, waarin Italiaans marmer en prachtig design een geslaagd huwelijk aangaan.

 

 

Interieurontwerp stadswoning
interieurontwerp badkamer
Maatwerk inloopkast
gouden kranen wasbak stadswoning
slaapkamer stadswoning

In de woning zorgden de geïntroduceerde zichtlijnen voor een ruimtelijke beleving. Maar ook voor een optimaal gebruik van de verschillende leefruimtes. Prettig is het spanningsveld tussen de authenticiteit van het pand en de eigentijdse modern-klassieke invulling die aan de woning is toegevoegd. Oude en nieuwe elementen zijn duidelijk te onderscheiden. Toch smelten ze op fraaie wijze samen tot een aansprekend geheel. De natuurlijke en pure materialen (eikenhout, natuursteen, wol en zijde) zorgden voor een sfeervol, warm en luxe totaalplaatje.

Behalve dit ‘interieurontwerp stadspand’ maken zeer regelmatig interieurontwerpen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit ontwerp voor de verbouwing van de leefkeuken van een riante boerderijwoning. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit project en volg onze projecten op Instagram.

Andere projecten