Interieurontwerp boerderijwoning

Ewijk

Op een prachtige plek in het Gelderse dorp Ewijk ligt de Rijksmonumentale boerderijwoning van onze opdrachtgevers. Bij de aankoop van de boerderij waren ze op slag verliefd. Toch moesten er nog wel een aantal wijzigingen doorgevoerd worden om er echt hún woning van te maken. Om de indeling te optimaliseren, maakten we een compleet interieurontwerp voor de begane grond en de badkamer.

 

interieurontwerp leefkeuken Ewijk

De boerderij werd gekenmerkt door een wat hokkerige indeling. Voor het gezin met jonge kinderen was echter meer openheid gewenst. Door de keuken te verplaatsen naar de eetkamer in het oude deel van de boerderij was dit ineens mogelijk. Deze ruimte is bijzonder door de fraaie houten gebinten alsook de vide en de verbinding en zichtlijn richting de achtertuin. Kortom, de perfecte plek voor een leefkeuken. Op de plek van de oude keuken is nu de eetkamer gepositioneerd die in open verbinding staat met de leefkeuken. De boerderij wordt door deze aanpassing veel beter benut. Door de subtiele aanpassing c.q. doorbraak is er meer overzicht en eenheid ontstaan en zijn er duidelijke zichtlijnen geïntroduceerd die voor ons herkenbaar en belangrijk zijn.

interieuwontwerp leefkeuken beo sound shape

Ten slotte werden authentieke details overal in het interieurontwerp gehandhaafd of zelfs teruggebracht. Deze vormen nu een mooi samenspel met de eigentijdse invulling. Samen met het lichtontwerpbureau Lichtmeesters hebben we bepaalde details subtiel aangelicht waardoor er een warme sfeer ontstaat.

Verbouwing leefkeuken woonboerderij
Keukenadvies keukenontwerp
keukenontwerp
maatwerk keukenkastjes
Maatwerk keukenkastjes greep
lichtplan
moderne keuken monumentale boerderij
Keukenontwerp
Beo sound shape Bang en Olufsen
verlichtingsadvies
hal monumentale boerderij
Verbouwing boerderij Ewijk
Toilet kast
Ontwerp hal boerderij
Monumentale boerderij verbouwen

We maken regelmatig architectonische ontwerpen en interieurontwerpen voor authentieke boerderijwoningen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit project waarbij we de woonkamer en leefkeuken van een woonboerderij een flinke make-over gaven.

Andere projecten