Modern design in harmonie met de natuur

Nijmegen

De verbinding met het landschap staat centraal in ons ontwerp. Gelegen op een glooiend terrein en omringd door bosrijk gebied, wilden we de woning naadloos laten integreren in haar omgeving. Dit resulteerde in een ontwerp bestaande uit drie horizontale schijven, waarin het programma van de woning is opgenomen.

De oriëntatie van de zon namen we als leidend principe. De woning beschikt over drie terrassen die zorgvuldig het pad van de zon volgen, wat resulteert in een perfecte lichtinval gedurende de hele dag. Wat betreft de positionering op het kavel, hebben we bewust gekozen voor een ongebruikelijke aanpak. De woning bevindt zich midden op het perceel, 45 graden gedraaid ten opzichte van de openbare weg. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de woning en versterkt haar relatie met de omringende natuur.

Een geïntegreerde passieve zonwering benadrukt deze horizontale lijnen verder, terwijl het van binnenuit een directe connectie met het omliggende landschap mogelijk maakt.

Het volume van de woning is zorgvuldig afgestemd op de natuurlijke glooiingen van het terrein. Opgebouwd uit twee gestapelde volumes, waarbij het bovenste volume een ondergeschikte rol speelt, straalt de woning een geaarde en terughoudende houding uit naar haar omgeving. 

Wat betreft de materialisatie hebben we gekozen voor een Ton-Sur-Ton benadering met een lichte afwerking. Dit is een subtiele knipoog naar het Farnsworth House van Mies van der Rohe, een modernistische klassieker

Render vooraanzicht villa Nijmegen
Achtergevel villa Nijmegen
Ontwerp harmonieuze moderne villa
Ontwerp harmonieuze moderne villaOntwerp harmonieuze moderne villa
Render harmonieuze villa
Ontwerp harmonieuze moderne villa
Ontwerp harmonieuze moderne villa

Andere projecten