Moderne villa met landelijk karakter

Sint Anthonis

Onze opdrachtgevers kochten een prachtig kavel aan een fraaie bomenlaan. Vanuit het kavel is er een vrij uitzicht op de omliggende bossen en weilanden. Kortom, landschapskenmerken die in het architectonisch ontwerp ruimschoots de aandacht verdienen.
We ontwierpen een villa met landelijk karakter, maar ook met een moderne vormgeving. Een villa volgens het typologie ‘schuurwoning’. Een woning met als basis de schuuruitstraling van weleer, maar met het gebruik van moderne, strakke en natuurlijk materialen die passen bij deze tijd. De woning bestaat uit twee onderdelen: een deel met daarin een grote leefkeuken en de woonkamer. Kortom het deel waar het actieve leven zich afspeelt. En een deel waar de riante slaapkamer, badkamer en wellness zich bevinden. Beide onderdelen worden met elkaar verbonden door een corridor.

 

landelijke woning architect boxmeer
De kracht van het ontwerp is het samenspel tussen de twee onderdelen en de gekozen materialen. Deze vormen tezamen een prettig samenspel waarbij krachtige zichtlijnen verbinding geven door de woning. De centrale as van de woning loopt door tot in de voor- en achtertuin. Door de speelse positionering van de lange gevelstenen en de keuze voor mooie vlakken dakpannen en houten gevelbekleding is een warme combinatie ontstaan. Hierdoor gaat de woning mooi op in de landelijke omgeving.
landelijke villa architect Boxmeer
villa met zwembad
landelijke villa Boxmeer architectenbureau
ontwerp landelijke woning

Geïnteresseerd in het ontwerp voor een villa met landelijk karakter? Wij ontwerpen regelmatig moderne villa’s. Onlangs leverden we deze nieuwbouwvilla op. Onze nieuwste projecten zie je op Instagram-account.

Andere projecten