Moderne en energieneutrale villa

Den Bosch

Onze opdrachtgevers kochten een prachtige ruime kavel met bos aan de rand van Den Bosch. De wens was om hier een levensloopbestendige en energieneutrale woning te realiseren met een moderne uitstraling. Ons ontwerp wordt gekenmerkt door een gesloten voorzijde en open achterzijde. Door slim gebruik te maken van zichtlijnen krijgen alle leefruimtes ieder moment van de dag veel natuurlijk licht.
Dit project verscheen onlangs in de Stijlvol Wonen Magnum Edition Gold
overstek energieneutrale villa Den Bosch architect
architectenbureau villa den bosch
energieneutrale villa Den Bosch architect
architecten den bosch
overstek van woning den bosch
architecten den bosch achtergevel
nieuwbouw architect villa Nederland

De leefkeuken heeft een belangrijke rol in het ontwerp en komt logistiek aan de noordzijde het beste tot zijn recht. Doordat de leefkeuken gekoppeld is aan een vide weten we ook zon- en daglicht via de andere zijdes de leefkeuken in te brengen. Op de plattegrond is in een open verbinding gecreëerd waarbij verschillende ruimtes waaronder leefkeuken, zitkamer en loungehoek een eigen plek hebben maar tóch met elkaar in verbinding staan door de vele zichtlijnen die door het huis vloeien. De achtergevel is volledig open en transparant waardoor we het bos bij de binnenruimte betrekken. Aan de voorzijde wordt de woning omarmd door een grote tuinmuur waar zich een patio bevindt. Hier kan heerlijk uit de wind gezeten worden. De woning wordt uitgevoerd in steen, staal en gebrand zwart Shou Sugi Ban hout.

villaontwerp Den Bosch
villa interieurontwerp
voordeur villa
voordeur villa
ingang villa
doorkijkje villa van den mortel stenen
voorgevel villa Den Bosch
patio villa den bosch
interieurarchitect den bosch
interieurontwerper den bosch
lichtplan voor villa

De bouw van deze villa hebben we op ons Instagram-account gevolgd. Benieuwd? Klik dan hier.

We ontwerpen regelmatig moderne villa’s in het hele land. Bijvoorbeeld deze verbouwing van een gedateerde woning tot moderne villa.

Andere projecten