Ontwerp eigentijdse plattelandswoning met traditionele accenten

Ewijk

In het buitengebied van het Gelderse Ewijk (bij Nijmegen) maakte een oude, vervallen boerderij plaats voor een nieuwe landelijke woning. De woning kenmerkt zich door haar rieten kap, houten luiken en wolfseinden. Dit geeft het een karakter die aansluit bij de bebouwing in de omgeving, maar geeft het tegelijkertijd toch een geheel eigen uitstraling. Er werden diverse eigentijdse details aangebracht, zoals de houten kolommen aan weerszijden van de voordeur, een Frans balkon op de eerste verdieping en de erker met fraaie uitkijk op de tuin. Aangrenzend aan de boerderijwoning ontwierpen we een landelijke schuur. Ook deze schuur kreeg een rieten kap, maar werd in tegenstelling tot de hoofdwoning afgewerkt met hout.

Meer over dit project lees je op architectuurplatform Homify.

 

Voor deze woning maakten we ook het interieurontwerp. Hierover leest u meer verderop in de tekst.

De opdrachtgevers wilden graag een stoer interieur wat aansluit bij de landelijke stijl van de woning. De interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van stoere en warme materialen en kleuren.

Met oog voor detail maakten we de indeling. Elke ruimte is nauwkeurig afgestemd op het gebruik. Ondanks het formaat, voelt de woning toch intiem aan.

Behalve de indeling, zorgden we ook voor het lichtplan voor de gehele woning. Daarnaast maakten we een materialen- en meubelplan en we selecteerden de kleuren. Ook ontwierpen we diverse maatwerkmeubels, waaronder de ensuitekasten, de keuken, badkamer, maar ook de open haard.

Project details

  • Architectuur
  • Landelijke woning
  • Overkapping
  • Karakteristieke details
  • Ewijk

Andere projecten