Ontwerp harmonieuze nieuwbouwvilla

Nijmegen

Op een prachtige plek aan een bosrand, ontwierpen wij een moderne vrijstaande villa. De architectuurstijl is uitgebalanceerd en bescheiden in materiaalgebruik. Maar met onder andere houten gevelbekleding, een groendak en zonnepanelen is de woning bijna energieneutraal. De materialen hebben een ingetogen karakter met een directe link naar de omgeving waarbij het een geheel vormt met het landschap. We gebruiken een handgebakken Gelderse baksteen die lokaal wordt geproduceerd en een link heeft met het verleden van het gebied van de Waal met zijn steenfabrieken. Zo legt de architectuur zowel een directe als een indirecte verbinding met de locatie.

De woning is opgebouwd uit twee gestapelde volumes waarbij het bovenste volume een ondergeschikt karakter heeft. De architectuur kent een duidelijke richting. In de richting van het dorp is er hoofdzakelijk metselwerk aanwezig. Richting het bos en de Waal is hout dominant. De doorlopende band met het metselwerk geeft een duidelijke richting aan.

De landschappelijke inrichting, met een weelderige tuin, versterkt het huis en vormtĀ een geheel met het naastgelegen natuurgebied.
ontwerp moderne nieuwbouw villa Nijmegen
moderne villa door architectenbureau Nijmegen
moderne kubistische villa Nijmegen

Wij ontwerpen regelmatig moderne villa’s. Onlangs leverden we deze nieuwbouwvilla op. Onze nieuwste projecten zie je op onze Instagram-pagina.

Andere projecten