Ontwerp harmonieuze nieuwbouwvilla

Nijmegen

Ons bureau ontwierp een nieuwbouwvilla op een prachtige locatie nabij de rand van een bos. De architectuurstijl is evenwichtig en bescheiden in materiaalgebruik, waardoor de woning bijna energieneutraal is met houten gevelbekleding, een groendak en zonnepanelen. De materialen hebben een ingetogen karakter en een directe link naar de omgeving, waardoor er een cohesie ontstaat met het landschap. Voor de bouw gebruiken we handgemaakte Gelderse baksteen die lokaal wordt geproduceerd en een link heeft met het verleden van het gebied met zijn steenfabrieken langs de Waal rivier, waarmee zowel een directe als indirecte verbinding met de locatie wordt gelegd.

De woning bestaat uit twee gestapelde volumes, waarbij het bovenste volume een ondergeschikte rol heeft. De architectuur heeft een duidelijke richting met voornamelijk metselwerk aan de kant van het dorp en hout dat domineert naar het bos en de Waal rivier. De doorlopende band van metselwerk geeft de woning een duidelijke richting.

Het landschapsontwerp, met een weelderige tuin, versterkt de woning en integreert deze met het aangrenzende natuurlijke gebied.

ontwerp moderne nieuwbouw villa Nijmegen
moderne villa door architectenbureau Nijmegen
moderne kubistische villa Nijmegen

Wij ontwerpen regelmatig moderne villa’s. Onlangs leverden we deze nieuwbouw villa op. Onze nieuwste projecten zie je op onze Instagram-pagina.

Andere projecten