Ontwerp moderne villa

Noord-Brabant

Bij het ontwerp van deze villa is goed naar de omgeving gekeken. Het hoofdgebouw met lessenaarsdak is dertien meter breed en is daarmee in lijn met de schaal van de twee buurpercelen. Het dak lijkt boven de entree te zweven en voorziet daarmee de woonkamer en keuken van een indrukwekkende plafondhoogte met bijzondere lichtinval.

Het ondergeschikte volume voegt zich met een beperkte bouwhoogte naast het buurperceel. In deze ruimte bevinden zich de masterbedroom met badkamer-ensuite, een atelier en garage. De begane grond gaf onvoldoende ruimte voor alle wensen. Tegelijkertijd wilden we het waarneembare gebouwvolume bescheiden en ingetogen houden. Daarom kozen we ervoor om de woning te onderkleren. Onder het gebouw zijn onder andere de slaapvertrekken voor gasten, de wijnkelder en een wellness gesitueerd.

witte villa met hout

Het hoofd- en bijgebouw staan architectonisch met elkaar in verbinding. Eén helder gebaar in vorm en materialisering. De ononderbroken betonnen lijn bevindt zich boven én onder het warm grijze metselwerk. Door de diepe negge worden er sculpturale openingen gecreëerd met als invulling glas en hout van plafond tot vloer. Aan de achterzijde geeft het overstek de mogelijkheid om gedurende het jaar droog te kunnen genieten van de tuin.

voorgevel moderne villa in Deurne
ontwerp moderne villa
ontwerp moderne villa Deurne
villa met kelder
onderkelderde villa Deurne
kelderlaag villa
modern interieur villa Deurne
interieur villa Deurne

Ben je ook geïnteresseerd in een ontwerp moderne villa? Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit project of volg onze projecten op Instagram.

Andere projecten