Van gedateerde woning naar moderne villa

Venray

Na de aankoop van een jaren-70-woning benaderde onze opdrachtgever ons voor het maken van een totaalmetamorfose. De gedateerde bestaande woning moest getransformeerd worden tot een duurzame en moderne villa die past bij deze tijd. De bestaande woning was in de basis degelijk gebouwd en door de ruime opzet van de woning was er veel mogelijk. In ons ontwerp hielden we rekening met het behoud van zoveel mogelijk constructieve onderdelen. Het bestaande dak verdween in ons ontwerp en we plaatsten op deze plek een nieuw volume door het toevoegen van een lichte bouwconstructie (door houtskeletbouw). Alle bestaande buitenmuren bleven intact en we isoleerden de buitenzijde en werkten dit af met steenstrips, stucwerk en hout voor een warm accent.
Ontwerp moderne villa
Ik zoek een architect in Venray voor de verbouwing van mijn woning

De architectonische uitstraling van de villa is aan de voorzijde ingetogen en vrij gesloten. Aan de achterzijde is er veel openheid en verbinding met de lommerrijke tuin en omgeving.

bestaande situatie verbouwing villa
verbouwing van een villa door architect venray

De achterzijde van de woning breidden we aan twee kanten uit. Aan de ene zijde is de master bedroom gepositioneerd met uitzicht op de gigantische tuin. Aan de andere zijde werd de eettafel gepositioneerd die aan drie zijden wordt omgeven door een glazen pui. Hierdoor is de beleving van de tuin en naastgelegen zwemvijver optimaal. Bovendien is er in deze ruimte volop daglicht. Tussen de twee uitbouwen bevindt zich het overdekt terras. Deze heeft een lamellen dak zodat er voldoende daglicht naar binnen treedt richting de keuken. Tegelijkertijd is het ook heel praktisch om de zon/warmte en eventueel regen op het terras te weren.

verbouwing villa bestaande situatie
Voorgevel moderne villa ontwerp door architect Bob Romijnders
villa metamorfose
nieuwbouw villa
villa naarden
villa in het gooi
verbouwing villa blaricum

De woning werd energieneutraal uitgevoerd. We pasten hoogwaardige isolatie toe, triple glass, een warmtepompinstallatie in combinatie met een warmteterugwin (WTW)-installatie en zonnepanelen.

Ook een moderne villa verbouwing in het vooruitzicht? Wij maken regelmatig ontwerpen voor de transformatie van gedateerde woningen. Bekijk ook eens dit ontwerp.

Andere projecten