Ontwerp woon-werkwoning

Druten

Wonen en werken kunnen uitstekend gecombineerd worden zonder dat het een het ander in de weg staat. Zo ontwierpen we een moderne woning, met een aangrenzende royale wellnessruimte voor onze opdrachtgevers in Druten. De woning kreeg een stijlvolle uitstraling door de toepassing van een zinken kap en warm grijs metselwerk. De subtiele details, zoals het verspringen van het metselwerk en het toepassen van staand metselwerk om vlakken aan te zetten, zorgen voor een rijk gevelbeeld. Fijne en strakke overgangen van het dak en een vlakke uitvoering van de hemelwater afvoeren geven het een eigentijds karakter. De risaliet markeert niet alleen fraai de entree. Het voorziet de binnenkomst van een vide en daglicht in de overloop. Het kleur gebruik is bewust beperkt gehouden tot donkergrijs tinten en zorgt voor een mooi contrast met het lichte metselwerk.

 

voorgevel architect druten
zonnepanelen metselwerk
zinken dak
dakrand zink
Gevel woning druten
Detail gevel woning druten
Om rust en eenheid uit te stralen, is de wellness met dezelfde vormentaal en materialisering uitgevoerd. De zuid georiƫnteerde schuine kap is volledig bedekt met zonnepanelen.

Ook ontwierpen we de indeling van de gehele woning en het interieur. De woonoppervlakte van de woning is alles behalve klein, maar heel groot is het ook niet. De trap is onderdeel van de woonbeleving en scheidt de leef keuken van de woonkamer. Het is een echte eyecatcher geworden met zwevende treden die bijdraagt aan de ruimtelijkheid van de woning. Dit is een mooi voorbeeld hoe een slim en ruimtelijk ontwerp groots kan aanvoelen.

Keuken overzicht

Het lijnenspel binnen de woning is nauwkeurig afgestemd op het gebruik door de bewoners en zorgt voor veel interactie tussen de diverse ruimtes. In de woonkamer speelt de zwevende trap de hoofdrol.

doorkijkje keuken
wijnkoeler
keuken detail
keuken
marmer keuken
verlichtingsadvies keuken
verlichtingsadvies
Maatwerktrap
designtrap
trap in detail
Maatwerktrap detail
trap detail
overloop ontwerp
doorkijkje hal
behang
delta light superloop
badkamerontwerp design
wastafel
detail lichtplan
spa tuin

Project details

  • Nieuwbouw
  • Woning met kantoorruimte

Andere projecten