Verbouwing en uitbouw jaren 30-woning

Nijmegen

We maken regelmatig het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van een jaren 30 woning. Hierbij vinden we het belangrijk dat de charmante kenmerken van de woningen behouden blijven. Tegelijkertijd zullen we altijd proberen om daar waar mogelijk eigentijdse elementen toe te voegen waardoor de woning ook past bij de tijd van nu.

Verbouwing en uitbouw jaren 30 woningng

Ook de bewoners van deze jaren-30-woning hadden een aantal wensen om de woning naar hun behoefte te verbouwen en uit te breiden. Maar zonder dat dit ten koste ging van de typische jaren-30-sfeer. In de bestaande bouw namen de keuken en bijkeuken een geïsoleerde plek in. Hierdoor was er weinig interactie met de rest van de woning. De opdrachtgevers zijn beiden echte levensgenieters en houden van uitgebreid koken en borrelen in de keuken. De gewenste grote leefkeuken moest daarom een prominente en open karakter krijgen. Een grote glazen pui met uitzicht op de tuin, met daarin een waanzinnige magnoliaboom, was een absolute must.

oude situatie verbouwing jaren 30 woning
Verbouwing van jaren 30 woning
Verbouwen jaren 30 woning
detail gevel jaren 30 woning
kozijnverdeling jaren 30 woning

In ons ontwerp hebben we de bestaande situatie omgedraaid waarbij de bestaande keuken de nieuwe bijkeuken werd. De uitbreiding gaf de mogelijkheid om een groot keukeneiland te creëren van maar liefst 5,2 meter.

Daarnaast hebben we aan de achterzijde een nieuwe uitbreiding aangebracht over de gehele breedte van de woning en een kleine uitbreiding naar de zijkant. Het ranke stalen kozijn heeft een verfijnde detaillering die mooi aansluit bij de jaren 30 uitstraling van de woning. Daarbij geven de grote raampartijen een prachtig uitzicht op de tuin. Doordat we de uitbreiding iets breder hebben opgezet ontstaan er via de raampartijen mooie zichtlijnen vanuit de voor- en achtertuin door de woning. Hierdoor sta je vanuit de keuken in contact met de voorzijde van de woning én de tuin.

 

leefkeuken jaren 30
wallpaper arte leefkeuken
leefkeuken detail
arte wallpaper
Beosound shape leefkeuken
Verbouwing lighting beosound shape
eethoek met foscarini lamp
vaas kunst
foscarini lighting
thuiswerkplek thuiskantoor
maatwerkkast leefkeuken
maatwerkkast
doorkijkje wallpaper arte
doorkijkje jaren 30 huis

Op zoek naar meer inspiratie? Wij ontwierpen een vergelijkbare verbouwing en uitbouw. Klik hiervoor op deze link.

Of bekijk onze projecten op Obly.

Andere projecten