Stijlvolle verbouwing en uitbreiding karakteristieke stadswoning

Nijmegen

Onze opdrachtgevers kochten een gedateerde jaren 30-woning. In de jaren 70 was de woning groots verbouwd waarbij de karakteristieke jaren 30-sfeer grotendeels was aangetast door de toepassing van (toentertijd) moderne materialen, waaronder bakstenen en meranti kozijnen. Het was de wens van onze opdrachtgevers om de jaren 30-stijl van de woning in ere te herstellen. Ook was er behoefte aan meer ruimte om zo een fijn familiehuis te realiseren. Een uitbreiding aan beide zijkanten en de achterzijde was daarom gewenst. Om dit te realiseren kozen we voor een moderne uitbreiding die de jaren 30-woning als het ware omarmt. De moderne uitbreiding wordt gekenmerkt door strakke lijnen en grote glazen schuifpuien die het leven binnen optimaal verbindt met de tuin. Hoewel de uitbreiding een modern karakter heeft, sluit het in kleur en materiaal harmonieus aan bij de authentieke jaren-30 woning.
verbouwing jaren 30 woning
bestaande situatie stijlvolle verbouwing villa
verbouwing jaren 30 woning glazen gevel
luxe tuinset
Tuinset villa
uitbouw villa
De achterzijde van de woning is op het zuid-westen georiënteerd, goede zonnewering was daardoor essentieel. We kozen voor een zonnescherm van maar liefst 12 meter breed die werd geïntegreerd in de dakrand. Deze dakrand is een moderne vertaling van de getimmerde dakgoot, typisch voor de jaren 30.
glazen gevel villa
gevel glas
verbouwing jaren 30 woning
riante leefkeuken villa
keuken detail
detail leefkeuken
leefkeuken aanrechtblad
uitzicht tuin villa
verstelbare spot
leefkeuken jaren 30 woning
patio
leefkeuken
leeshoekje villa
woonkamer villa
woonkamer met gashaard
zichtlijn richting de tuin
authentieke details jaren 30 woning
keldertrap
glazen pui bij keldertrap
originele trap

Aan de zijkant van het huis, ter hoogte van de entree, is het trappenhuis vergroot door middel van een ophoging. Hierdoor is de zolder goed toegankelijk geworden en biedt het ruimte aan een riante slaapkamer met inloopkasten en badkamer.

detail glazen pui
glas en lood raam
jaren 30 detail
zitkuil tuin

In samenwerking met Studio Redd (ontwerpstudio op het gebied van tuinen) bepaalden we de positie van het zwembad en het poolhouse. Deze fijne samenwerking heeft geresulteerd in een mooie eenheid tussen de binnen- en buitenruimte.

Zwembad villa
Poolhouse
Schaduw poolhouse

Andere projecten