Verbouwing en interieurontwerp jaren 70-woning

Nijmegen

Een jaren 70 woning ombouwen tot een woning die past in 2020. Met die vraag benaderden onze opdrachtgevers ons. De jaren 70-elementen waren in hun woning nog volop aanwezig. De originele zitkuil, het schrootjesplafonds en de originele spots die kenmerkend zijn voor de typische architectuur- en interieurstijl, bepaalden de uitstraling van de woning. Hoewel onze opdrachtgevers nog steeds erg gecharmeerd waren van de sfeer van de woning, waren ze wel toe aan een frisse, meer eigentijdse wind door de woning.
Verbouwing leefkeuken jaren 70 woning in Nijmegen

Onze opdrachtgevers kwamen bij ons met de vraag om een uitbouw en daarin een nieuwe keuken. Een uitbouw leek in eerste opzicht de meest logische manier om meer ruimte en daglicht in de woning te creëren. Al schetsend bekeken we de diverse mogelijkheden en kwamen al gauw tot de conclusie dat een uitbreiding niet nodig was. Wat volgde was een ontwerp waarbij we binnen de contouren van de woning zijn gebleven.

De gesloten achterwand is in ons ontwerp verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een grote glazen pui, die tot de nok van het gebouw reikt. Dit zorgde voor een grote open ruimte waarbij daglicht volop de woning binnentrekt.

De zitkuil is verdwenen en de wand bij de entree met Noorse leisteen is vervangen door een strakke wand met een bronskleurig pallet van mozaïek. Tot slot zijn er mooie lijnen geïntroduceerd waaronder een strakke zichtlijn vanuit de entree door een glazen taatsdeur richting de open achtergevel.

renovation 1970s house
Renovation 1970s house
occhio verlichting
occhio verlichting
maatwerk keuken
maatwerk leefkeuken jaren 70 woning
bora kookplaat
doorkijkje leefkeuken
detail maatwerk leefkeuken
kookboek en detail maatwerk leefkeuken
detail maatwerkkeuken
xinnix deur
xinnix
xinnix deur in jaren 70 woning
lichtplan jaren 70 woning
staatsdeur
mozaïek muur detail
mozaïek muur
Casa Gitane in jaren 70 woning
verbouwing badkamer jaren 70 woning bad
verbouwing badkamer jaren 70 woning wasbak
lichtplan voor verbouwing
lichtinval in jaren 70 woning

We maken regelmatig ontwerpen voor de verbouwingen van jaren 50-, jaren 60- en jaren 70-woningen. Benieuwd hoe zo’n verbouwing in zijn werk gaat? Volg ons dan op Instagram.

En bekijk dit project voor nog meer verbouwinspiratie.

Andere projecten