Villa Limburg

Limburg

 

 

Een oase van rust in het hart van het dorp. Deze woning, gelegen op een unieke locatie, is perfect geïntegreerd in de natuur. Enerzijds bevindt het zich in een levendig dorpscentrum, terwijl het anderzijds grenst aan een prachtige bosrijke omgeving. Het ontwerp wat ons architectenbureau maakte, haalt het beste uit deze unieke locatie. Bestaande bomen werden zorgvuldig bewaard en waar meer privacy gewenst was, werden gesloten gevelvlakken en natuurlijke groene afscheidingen toegepast.

 

Moderne villa Swalmen te midden van de natuur
Moderne villa Swalmen te midden van de natuur

Dankzij de grote raampartijen die van vloer tot plafond reiken, gaan binnen- en buitenbeleving naadloos in elkaar over. De woning baadt in natuurlijk licht en biedt een constant zicht op de omringende natuur. Overstekken en een doordachte kolommenstructuur zorgen voor bescherming tegen direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag.

Moderne villa Swalmen te midden van de natuur
Architect Limburg

De wensen van de opdrachtgevers stonden centraal in het ontwerp van deze woning. Het uitgebreide programma van de opdrachtgevers resulteerde in een woning met een groot aantal ruimtes en functies, die perfect aansluiten bij hun behoeften en levensstijl. Ondanks de complexiteit van het programma,  kozen we voor eenvoud en helderheid in de architectuur. De lijnen zijn strak en modern, met een focus op functionaliteit en leefbaarheid. De woning is opgebouwd rond een centrale as die alle ruimtes met elkaar verbindt, waardoor er een gevoel van openheid en ruimtelijkheid ontstaat. Een belangrijk aspect van het ontwerp was het creëren van de optimale zichtlijn vanaf de voordeur tot aan de wellness gelegen in de achterzijde van de woning. Tegelijkertijd behoudt elke ruimte langs deze centrale as zijn eigen unieke karakter. Daar waar de ruimtes te diep werden, zijn intieme patio’s geïntroduceerd. Deze patio’s zorgen voor extra lichtinval en brengen de natuur in het hart van de woning. Ze creëren daarnaast rustige, beschutte buitenruimtes die perfect zijn om te ontspannen of te genieten van de buitenlucht.

villa limburg leefkeuken modern
Interieurontwerp villa modern
Villaontwerp interieur architect Limburg

Deze woning is niet alleen een plek om te wonen, maar ook een thuis die perfect aansluit bij de unieke interesses en behoeften van de bewoners. Dankzij de doordachte indeling met een multifunctionele kelder, biedt deze woning een scala aan mogelijkheden voor het hele gezin. Denk aan een thuisbioscoop, een wijnkelder, een fitnessruimte en een fotostudio. Dankzij een beloopbare lichtstraat geniet een gedeelte van de kelder toch van natuurlijk daglicht. Dit zorgt voor een prettige en lichte sfeer, zelfs in de ruimtes die zich onder het maaiveld bevinden.

Interieur leefkeuken moderne villa Swalmen te midden van de natuur
Interieur moderne villa Swalmen te midden van de natuur
Moderne villa Swalmen te midden van de natuur

Duurzaamheid was een belangrijk aspect tijdens het ontwerpproces. De woning is gebouwd met hoogwaardige, duurzame materialen die lang meegaan en een minimale ecologische voetafdruk hebben. Energiezuinige technieken, zoals warmtepomp met bronnen, warmteterugwinning, triple glas en een uitgebreid systeem van zonnepanelen, zorgen voor een drastische reductie van het energieverbruik. Dit resulteert in een woning met lage energiekosten en een minimale CO2-uitstoot.

Moderne villa Swalmen te midden van de natuur door architect Limburg

Behalve deze villa in Limburg, ontwerpen onze architecten regelmatig moderne villa’s in het hele land. Bijvoorbeeld deze verbouwing van een gedateerde woning tot moderne villa. Of bezoek ons Instagramaccount om ons werk en onze werkwijze te bekijken

Andere projecten