Villa MD

Eindhoven

Deze unieke villa, gelegen in een idyllische bosrijke omgeving, werd in de jaren 90 gebouwd door de ouders van de huidige bewoners. We kregen de opdracht om de woning te moderniseren en aan te passen aan de hedendaagse eisen en wensen van de nieuwe bewoners. Met respect en zo veel mogelijk behoud voor de originele architectuur gingen we te werk. De villa heeft een opvallend ontwerp met de woonverdieping op het maaiveld en de slaapkamers in het souterrain. De woonverdieping geniet van een adembenemend uitzicht, maar mistte een directe verbinding met de tuin.

Verbouwing villa Eindhoven

Om dit probleem op te lossen, hebben we een nieuw woonvolume op het maaiveld toegevoegd. Dit volume herbergt de woonkamer, die nu profiteert van een riante oppervlakte en een naadloze overgang naar de tuin. De ruimtes in de woning lopen in elkaar over dankzij een zicht- en looplijn over de volledige breedte van het huis. Door het uitbreiden van de woning kon de eetkamer en keuken, gelegen in het oorspronkelijke volume, groeien in het formaat dat waardig is voor het huis en de behoefte van de opdrachtgevers.

voorgevel villa Eindhoven

Duurzaamheid was een belangrijk aspect bij de renovatie. We kozen voor materialen die bestand zijn tegen de invloeden van de bosrijke omgeving. Het schilderwerk is vervangen door een zeer duurzaam en goed reinigbaar gevelstucwerk in een warme kleur tint. Kozijnen en boeidelen zijn uitgevoerd in donker brons aluminium, terwijl houten elementen voorvergrijsd zijn voor een natuurlijke en vriendelijke uitstraling.

leefkeuken villa Eindhoven
woonkamer villa interieurarchitect

Op zoek naar meer inspirerende villa-ontwerpen? Bezoek dan ook ons Instagram-account. Of bekijk dit ontwerp.

Andere projecten