Villa middenin het groen

Vught

Op een fantastische plek met vrij uitzicht op de omliggende natuur ontwierpen we een strakke moderne gezinsvilla. De villa kenmerkt zich door de rechthoekige plattegrond en diverse zichtlijnen door de hele woning. Het strakke horizontale metselwerk van de begane grond en de zwarte verticale aluminium gevelbekleding zorgen samen voor  spanning én synergie.

Tussen de garage en de woning is een open overkapping die een mooie diepe zichtlijn geeft en daarbij de voor- en achterkant van de villa met elkaar weet te verbinden.

Op dit moment is de bouw in uitvoering.

In tegenstelling tot de achterzijde van de villa is de voorzijde (de straatzijde) meer ingetogen. Zodra men de woning betreedt, komt men uit in een royale hal. We plaatsten hier twee bomen om zo de natuurlijke setting van het perceel ook ín de woning te benadrukken. De achterzijde wordt in de gehele breedte voorzien van een grote glazen pui zodat de opdrachtgever in zowel de leefruimte op de begane grond alsook in de slaapkamers optimaal kunnen genieten van het vrije uitzicht.

Mede vanwege de grote puien is een goede klimaatbeheersing een belangrijk onderwerp in het ontwerp. Een voorbeeld van hoe de zomerse warmte tegengegaan wordt zijn de grote overstekken van ruim 1 meter. Vanwege de landelijke ligging hebben we schuine daken geïntroduceerd die als het ware los van elkaar liggen door een lichtstraat over de volledige lengte van de eerste verdieping. De daken zien eruit als twee losse schijven die op het dakvlak rusten. De woning wordt voorzien van de laatste techniek op het gebied van installaties en i.c.m. met het slimme ontwerp van bouwkundige overstekken en buitenzonwering is een zeer duurzame woning gewaarborgd.

 

Andere projecten