Transformatie: ontwerp luxe familievilla

Blaricum

Op een geweldige plek in hartje Blaricum ligt deze gedateerde jaren-60-woning. Onze opdrachtgevers benaderden ons architectenbureau om de woning, door middel van een villa ontwerp, een frisse, eigen look te geven. De bestaande woning is in de basis goed ontworpen. De zon komt op de juiste plekken de woning binnen en ook de interne logistieke verbindingen zijn goed bedacht. Tóch was er de wens om van deze gedateerde woning een fijn familiehuis te maken die past bij deze tijd. Echter, elke wijziging diende met respect voor de eigen stijl van de woning doorgevoerd te worden. Op de plek van de bestaande garage hebben we een nieuw volume aangebracht met een zadeldak, geheel in de stijl van het hoofdhuis. In dit volume zijn een opslag voor fietsen en een master-bedroom ondergebracht.

 

Verbouwing van villa in Blaricum in het Gooi

Door middel van een grote uitbouw met veel glas en hoogte wordt de garage verbonden met de achterzijde van de woning. In deze uitbouw wordt een luxe en ruime leefkeuken geplaatst. Deze leefkeuken is optimaal gericht op de tuin met uitzicht over de infinity-pool. Vanuit de keuken hebben we een trap met vide gecreëerd die toegang biedt tot de luxe wijnkelder, een gastenverblijf en kidsroom.

De nieuwe tijdloze bebouwing in ons villa ontwerp gaat feilloos over in de bestaande bebouwing door het gebruik van passende kleuren en materialen. In de nieuwe architectuur is volop aandacht voor ruimtelijkheid en lichtinval. Zo wordt ook deze woning een fijn familiehuis.

Villa in het gooi voor verbouwing
Isometrie van de begane grond van een villa in het gooi
Plattegrond van de verbouwing van een villa in Blaricum
Plattegrond van de verbouwing van een villa in Blaricum

Ons architectenbureau maakt zeer regelmatig ontwerpen voor der verbouwingen van villa’s. Bekijk ook eens deze transformatie of deze villaverbouwing.

Andere projecten