Gedateerde jaren 60-woning wordt moderne villa

Heilig Landstichting

De gedateerde villa van onze opdrachtgevers ligt in de fraaie bosrijke omgeving van Heilig Landstichting, bij Nijmegen. De villa kenmerkt zich door een langgerekte gevel een heeft aan de voorzijde een ingetogen uitstraling. Door de lage goot- en nokhoogte en de brede opzet heeft de woning veel weg van een barak. De tuin aan de voorzijde loopt flink af naar de achterzijde waardoor de twee bouwlagen aan de achterzijde goed zichtbaar zijn. De woning verkeert bouwkundig in een goede staat. Ons architectenbureau maakte een uitgebreid villaontwerp waarbij de woning weer allure krijg die past bij deze tijd.

In het ontwerp is rekening gehouden met het behoud van zoveel mogelijke constructieve elementen. In het villaontwerp verwijderen we het bestaande hellende dak en de buitenmuren worden verder omhoog doorgetrokken tot de bestaande nokhoogte. Hierdoor krijgt de woning op de bovenste bouwlaag een vrije hoogte van 3,5 tot 4 meter. Op deze verdieping vindt het leven plaats zoals de keuken en zitkamer met het fraaie uitzicht naar de lommerrijke tuin. Op de onderste, koelere, bouwlaag bevinden zich de slaapkamers.

Door het ophogen van de buitenmuren krijgt de woning aan de voorzijde meer grandeur. Door het spelen met verschillende hoogtes en dieptes, zoals het terugleggen van de entreepartij, ontstaat er meer spanning in het tot gevelbeeld.

Ontwerp verbouwing villa Kwakkenberg
Gedateerde villa in Heiliglandstichting wordt moderne villa
Architectonisch ontwerp voor moderne villa

Het dak wordt vernieuwd en hoogwaardig geisoleerd. Op het platte dak worden zonnepanelen uit het zicht geplaatst. De ongeisoleerde woning wordt aan de buitenzijde bekleed met hoogwaardige isolatie en afgewerkt met stucwerk i.c.m. steenstrips. De eerste bouwlaag wordt bekleed met steenstrips zodat de woning als het ware herrijst uit de grond. 1 meter boven maaiveld wordt het afgewerkt met stucwerk voor een moderne en frisse uitstraling. Alle kozijnen worden vernieuwd en op een aantal plekken groter uitgevoerd waardoor de omgeving en natuur meer naar binnen wordt gehaald en een verlengstuk wordt van het leven binnen. De kozijnen worden voorzien van isolerend glas.

De ambities van de opdrachtgever zijn om met toepassing van onder meer een bodem-warmtepomp, wtw-installatie, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie een energieneutrale woning te realiseren. Klaar voor de toekomst!

 

Wij maken zeer regelmatig ontwerpen voor moderne villa’s. Ben je hierin ge√Įnteresseerd, bekijk dan ook eens dit ontwerp.

Villaontwerp voor villa Heilig Landstichting
Moderne villa verbouwing
Ontwerp voor moderne villa
Villaverbouwing Nijmegen
Grota glazen gevels in villa
Raampartij villaontwerp in Nijmegen
Metaglas glazen pui
detail villa Nijmegen
Verbouwing moderne villa heilig landstichting villaontwerp

Ben je benieuwd wat onze interieurarchitecten kunnen betekenen voor jouw villaontwerp? Plan dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Dat kan via het contactformulier. Je vind ons ook op social media, zo krijg je een gevoel bij wie we zijn en wat we kunnen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Facebookpaginaen Instagramaccount.

Andere projecten