Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand Elk

Nijmegen

Voor het gerenommeerde onderhoudsbedrijf elk® maakten we het interieurontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen.

elk® is een zeer ambitieus bedrijf en hecht veel waarde aan duurzaamheid en goed werkgeverschap. Het bestaande pand onderging een grondige metamorfose waarbij het circulair gedachtegoed leidend is. Hierin staan 9 R-en voorop, waaronder Reuse, Repair en Reduce.

Bij elke keuze die er gemaakt is, stonden we stil bij hoe we dit duurzaam konden vertalen. elk® beschikt over veel restmateriaal, afkomstig van de projecten waaraan gewerkt wordt. Samen met de opdrachtgever hebben we uitvoerig nagedacht over welke materialen we kunnen hergebruiken en waar we deze materialen kunnen toepassen. Ter inspiratie brachten we, samen met de opdrachtgever, een werkbezoek aan het toonaangevende, duurzame ABNAMRO-pand de Circl aan de Amsterdamse Zuidas.

Verbouwing circulair bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen
Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen. Op de begane grond plaatsten we over de volledige lengte van de verdieping een houten wand, deze werd gemaakt van resthout. De wand zorgt voor een warme, welkome sfeer. Direct bij de entree wordt de bezoeker verwelkomd door een groenwand met loungeplek. De groenwand is niet alleen een eyecatcher, maar deze draagt door de luchtzuiverende werking ook bij aan een aangenaam binnenklimaat. Op de begane grond bevindt zich ook de sfeervolle kantine die gemaakt werd van hergebruikte keukenonderdelen. Aangrenzend bevindt zich een ontspanningsruimte voor het personeel met onder meer tafeltennistafels en ontspanningsplekken.
De beganegrondvloer is opvallend. Zowel in uiterlijk als afkomst. Deze bijzondere vloer is de eerste in Europa geproduceerde gietvloer die volledig gemaakt is van gerecyclede materialen.
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen circulair
Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren die open en transparant zijn, met werkplekken die zijn ingericht volgens ergonomische principes.  Elke werkplek krijgt optimaal daglicht door de grote raampartijen en de nieuwe lichtstraten die werden toegepast. De centraal gelegen overloop wordt niet alleen praktisch gebruikt als gang, maar wordt ook een ontmoetingsplek met een open karakter, diverse zitjes en een pantry met coffeecorner. Hierin komen alle disciplines binnen de organisatie bij elkaar, van uitvoerders tot directieleden. Bovendien zijn er op deze verdieping verschillende vergaderruimtes. De ruimtes werden voorzien van een cradle2cradle vloerbedekking die fijnstof absorbeert.
Bij elke ruimte keken we naar de bestaande constructie en sterke karakteristieken omdat we uit duurzaam oogpunt geen onnodige ingrepen wilden doen. Bij de kantoor- en vergaderruimtes hebben we daarom de plafonds van de bestaande situatie gehandhaafd. Dit past erg goed bij de industriële uitstraling die het pand dient te krijgen.
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen groenwand
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen duurzaam
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen afvalscheiding
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen trap
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen kleurenplan
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen glazen wand
Verbouwing kantoor interieurarchitect Nijmegen
Verbouwing kantoor interieurarchitect Nijmegen
Verbouwing kantoorruimte interieurarchitect Nijmegen
Verbouwing bedrijf interieurarchitect Nijmegen
interieurontwerp voor verbouwing van een bedrijfspand in Nijmegen
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen glazen pui
Verbouwing bedrijfspand interieurarchitect Nijmegen kleurenplan
Verbouwing bedrijfspand Nijmegen vergaderzaal
duurzame stoel de vorm
Verbouwing bedrijfspand speelhal
Verbouwing bedrijfspand tafeltennis

Andere projecten