Inrichting modern kantoorpand

Nijmegen

Binnenkort verhuist webbureau LinkU naar een nieuw kantoorpand op een A-locatie in Nijmegen. Ons architectenbureau werd gevraagd om mee te denken over de indeling en inrichting van de nieuwe ruimte. Het doel: een stijlvolle, maar tegelijk ook creatieve en ietwat speelse plek waarin zowel de gebruiker als de bezoeker zich thuisvoelt. En een plek die aansluit bij de ontspannen en creatieve uitstraling van het bedrijf.
Verbouwing kantoorpand en inrichting kantoorpand

Het schuine dak van de bestaande ruimte van het kantoorpand zorgde bijvoorbeeld voor wat zorgen en uitdagingen: komt er voldoende licht naar binnen? Lopen de gebruikers niet het risico om hun hoofd te stoten? Kortom, het was voor ons de uitdaging om een ontwerp te maken waarbij de ruimte zó ingedeeld wordt dat het binnenkomende daglicht volop benut wordt en waarbij ook de lager liggende delen van het plafond een goede functionele indeling krijgen. En dat is gelukt!

De ruimte die LinkU zal betrekken is lang. Die lengte hebben we in het ontwerp versterkt door de lange lijnen te overdrijven. Intimiteit creëren we door werkplekken op te delen door middel van roomdividers. Een flexibele afsluiting van de werkplekken had de voorkeur. We bedachten daarom een railsysteem waarbij de werkplekken desgewenst groter of kleiner gemaakt konden worden. Er waren daarnaast volop wensen over de sfeer: veel groen, een donker plafond, goede verlichting en de kantoorruimte mocht, behalve een creatieve uitstraling, ook een ietwat grappige twist meekrijgen. Voor een speels effect én om meer verbinding te creëren tussen de diverse onderdelen van de kantoorruimte, laten we een bowlingbaan door het hele pand lopen. Een podium met uitzicht op de stad, is daarnaast een ware erecatcher bij binnenkomst.

 

 

verbouwing en inrichting kantoorpand
verbouwing door architect Nijmegen

Wij ontwerpen regelmatig voor zakelijke opdrachtgevers. Bekijk bijvoorbeeld ook eens ons ontwerp voor de verbouwing van een monumentaal gebouw in Oosterbeek tot kantoorruimte.

Andere projecten