Interieurontwerp transparante kantoorruimte

Oosterbeek

Voor investeerder O2 Capital Partners maakten we een interieurontwerp voor de uitbreiding van de kantoorruimte op de zolder van een monumentaal pand in het Gelderse Oosterbeek. We maakten een interieurontwerp waarbij we vijf extra werkplekken creëerden, waarvan één gesloten werkplek. Verder ontwierpen we een pantry, een technische ruimte en een toilet. Alle ruimtes werden ingericht in een moderne, maar zakelijke sfeer, passend bij het karakter van het bedrijf.

 

De bestaande ruimte was erg donker en hokkerig, daarom lieten we in ons interieurontwerp slechts enkele van de bestaande wanden intact. Wel zijn er meerdere nieuwe glazen wanden geplaatst om de diverse gebruiksfuncties te scheiden. Doordat het een monumentaal pand betreft, kwamen we voor enkele uitdagingen te staan.  Zo mogen er geen extra dakkapellen worden toegevoegd aan de bestaande bouw. Daarom kozen we ervoor om een grote, 4-meterlange lichtstraat te plaatsen in het dak. Hierdoor krijgen de werknemers toch volop daglicht. Door deze ingrepen werd het kantoor levendig, licht en transparant. Elke ingreep gebeurde overigens met respect voor het monumentale pand. Elementen die hiernaar verwijzen, zoals de prachtige ramen en spanten werden zorgvuldig gekoesterd en opgenomen in het ontwerp.

Ons bureau ontwerpt regelmatig voor zakelijke opdrachtgevers, zowel interieurontwerpen als architectonisch ontwerpen. Bekijkt u bijvoorbeeld ook eens deze projecten:

Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand en Verbouwing en inrichting industrieel kantoor.

Andere projecten