Ontwerp duurzaam en transparant bedrijfspand

Druten

Voor het beveiligingsbedrijf HTR Security Systems uit Druten, maakten we het ontwerp voor een nieuw te bouwen bedrijfspand.

De stalen hoofdconstructie zorgt ervoor dat de binnenwanden als lichte scheidingswanden uitgevoerd konden worden. Hierdoor is de indeling flexibel en is het pand, bij eventuele groei of krimp, relatief eenvoudig aan te passen. Het gebouw is opgebouwd uit twee bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich een groot magazijn, een royale receptie, een lichte keuken/kantine en enkele vergaderruimtes. Alle ruimtes, met uitzondering van het magazijn, zijn zeer licht en transparant door de toepassing van langwerpige raampartijen. Het horizontale metselwerk benadrukt de breedte van het gebouw.

We hebben ervoor gekozen om veel glas te gebruiken op de eerste verdieping waar de kantoren zich bevinden. Enerzijds om de breedte van het gebouw te benadrukken, maar anderzijds ook om de mooie ruimtelijke kwaliteit van de landelijke omgeving te betrekken bij de kantoorinrichting. Hierdoor kunnen de gebruikers optimaal van het daglicht profiteren.

Het pand is vrijwel energieneutraal door slim gebruik te maken van duurzame installaties en materialen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en de toepassing van warmtewerend glas. Het dak werd uitgevoerd met een witte PVC dakbedekking. Dit zorgt voor een beter rendement van de zonnepanelen en ook voor een aanzienlijk lagere opwarming van het dak.

Architectenbureau Druten bedrijfspand Westerhout Zuid
Goed architectenbureau Druten voor bouw bedrijfspand
Behalve het maken van een ontwerp, waarbij we ook een 3D render maakten, adviseerden we de opdrachtgevers bij allerlei belangrijke keuzes voorafgaand en gedurende het bouwproces. Zo onderhielden we de contacten met de gemeente, regelden we de bouwvergunning en we hielpen bij de selectie van aannemers en andere relevante partijen. Maar we adviseerden ook over de materiaalkeuze, zoals de keuze van de bakstenen en de grote glazen gevels.
Architect voor de bouw van een bedrijfspand in Druten
Bouw bedrijfspand in gemeente Druten architectenbureau
Nieuwbouw duurzaam bedrijfspand in gemeente Druten
Entree van bedrijfspand in Druten
Balie van receptie ontworpen door interieurarchitect Nijmegen
Receptie van bedrijfspand in Druten. Ontwerp door architectenbureau
Trap bedrijfspand in Druten
Trap ontwerp door Bob Romijnders
Doorkijkje bedrijfspand. Ontwerp door Bob Romijnders
uitkijk uit bedrijfspand in druten
Bedrijfshond
Interieurontwerp voor bedrijfspand in Druten

Het bedrijfspand bevindt zich op bedrijventerrein Westerhout-Zuid in Druten.

Project details

  • Architectuur
  • Bedrijfspand
  • Duurzaam
  • Energieneutraal
  • Transparant
  • Flexibel
  • Druten

Andere projecten