Ontwerp eigentijds horecapand

Nijmegen

Op de fundamenten van de oude boerderij de Groote Boel en te midden van een prachtig aangelegde groene omgeving in Nijmegen-Noord verrees onlangs een groot, eigentijds restaurant. Ons bureau maakte het ontwerp voor de architectonische en stedenbouwkundige invulling van restaurant Brass.

Het uitgangspunt voor het ontwerp was een hedendaagse interpretatie van een schuur met een knipoog naar het verleden. Het horecapand ligt verhoogd op het kavel. Dit ter bescherming en het behoud van de bestaande historische fundamenten van de voormalige schuur. Dit heeft tegelijkertijd een positief effect op de architectonische beleving aangezien de zichtlijnen naar de aangrenzende Oosterhoutse plas optimaal benut worden. Het concept kent een open en een gesloten kant. Gesloten naar de wijk en open naar de plas aan de zuidkant. Daarnaast is de kopgevel een herkenningspunt in het gebied; open en transparant, uitnodigend en verlicht. We kozen voor houten gevelbekleding die warmte geeft en ook ondergeschikt is in uitstraling, wat past bij het archetype van een schuur. Het dak is uitgevoerd in gematteerd zink met strakke detaillering en geïntegreerde zonnepanelen.

Het ontwerptraject van dit horecapand ging in nauw overleg met de commissies Ruimtelijke Ordening en Cultuurhistorie van de gemeente Nijmegen.
Gevel nieuw restaurant Nijmegen
Architectonisch ontwerp restaurant Brass
Houten zijgevel met kozijnen restaurant Brass Nijmegen
gevel kozijnverdeling
terras restaurant Brass
Stalen deuren modern restaurant
ingang restaurant Brass te Nijmegen
Bar restaurant Brass Nijmegen
architect Restaurant Brass Nijmegen de bar
liquor restaurant Brass
Bar restaurant Brass
Bar van restaurant Brass
Architectonische vormgeving restaurant Brass
Spiegel Brass Nijmegen Noord
restaurant ontwerp
cocktailbar restaurant Nijmegen Noord
terras horeca Nijmegen Noord
terras horeca Nijmegen
Ontwerp grote boel nieuw horecapand Nijmegen architect

Andere projecten