Wijnbar Buskens: historie met eigentijdse flair

Nijmegen

Onze opdrachtgevers, drie vrienden met een passie voor wijnen, kochten een fantastisch horecapand aan de rand van het centrum van Nijmegen. Tot voor kort was hier het bekende Nijmeegse café Trianon gevestigd. Het pand is met zijn rijke verleden een Rijksmonument, echter het pand verkeerde in een zeer gedateerde staat. Een renovatie was daarom hard nodig. Met veel oog voor de bijzondere historische details én met oog om binnen die kaders het pand meer eigentijds te maken, maakte ons bureau het ontwerp voor de nieuwe wijnbar Buskens.
Restaurant Buskens interieurontwerp
cafe Trianon
Interieurontwerper Buskens Nijmegen
Het pand wordt gekenmerkt door hoge plafonds, een rijke detaillering, fraaie lambrisering en een imposante façade met een overdekt terras. Achter het pand ligt een grote zaal die later werd toegevoegd en destijds werd gebruikt voor feesten en partijen. In ons ontwerp hebben we de verbinding gemaakt tussen het voor- en achterdeel doormiddel van het doorbreken van de authentieke achtergevel. Op deze plek plaatsten we grote bronzen kaders, maar ook de authentieke ornamenten en details werden hierbij behouden. Verder voerden we een kleurenonderzoek uit om de originele kleuren te achterhalen zodat we deze opnieuw konden toepassen.
De blikvanger bij de entree is de bar met in het midden een grote boom. De boom vormt het hart in de karakteristieke, originele lichtstraat. De achterste zaal is groot en zeer beperkt in daglicht met uitzondering van enkele lichtstraten. De gesloten wanden hebben we voorzien van kasten met daarin een groot assortiment van wijnen tentoongesteld. In de achterste ruimte hebben we het plafond met organische vormen verlaagd om de grootsheid te breken en een vleugje speelsheid toe te voegen. Dit komt terug in de ronde vormen van de zitbanken en tafels waardoor een en ander een speelse uitstraling en luchtige uitstraling krijgt.
Een en ander resulteert in Wijnbar Buskens. Een prachtige ambiance met warme kleuren/materialen waarin, onder het genot van heerlijke wijnen, een heerlijke en gezellige middag of avond te beleven valt.

 

Interieurarchitect restaurant Nijmegen Buskens
Interieurontwerp wijnbar Buskens
Interieurarchotect Buskens Nijmegen
Interieurontwerp wijnbar Buskens
Interieurontwerp wijnbar Buskens
Architect restaurant Buskens
Interieurontwerp wijnbar Buskens
Interieurontwerp wijnbar Buskens

We maken regelmatig ontwerpen voor horecapanden, bijvoorbeeld het ontwerp voor het nieuwe horecapand van Restaurant BRASS

 

Website Buskens Nijmegen

Andere projecten