Renovatie kantoorpand

Nijmegen

Begin 2020 kocht ons architectenbureau de benedenverdieping en het souterrain van een prachtig stadspand met beschermd stadsbeeld uit 1908. Het pand was voorheen eigendom van een advocatenkantoor, wat ook in de functionele indeling goed zichtbaar was. Hoewel de routing van het pand al goed was, waren er ook een een aantal beperkingen. Zo fungeerde het souterrain voorheen als archiefruimte, maar bood het onvoldoende hoogte om er een volwaardige kantoorruimte van te maken. Vandaar dat we een groot deel ervan hebben uitgediept, gemoderniseerd en hebben voorzien van isolatie en vloerverwarming. Om verbinding tussen het souterrain en de begane grond te realiseren, is de bestaande vloer uit de erker verwijderd. Nu verbindt een strakke trap, gemaakt van blauwstaal, het kantoor met de stalenkamer in het souterrain. De trapt is zo uitgetekend dat het alle statige hoeken van de erker tot in detail volgt.

 

Tekentafel architectenbureau Nijmegen

In het souterrain plaatsten we over de gehele breedte een grote kastenwand met daarin een grote collectie stalen voor interieur en architectuur.

Alle originele details van het interieur op de begane grond, zoals plinten, architraven, deuren, glas-in-lood en ornamenten hebben we omarmd en zijn tijdens de renovatie intact gebleven. Tegelijkertijd hebben we voor een spannend samenspel gezorgd door diverse moderne elementen toe te voegen. Denk aan een eigentijdse en strakke vormgeving, designmeubels,  en -verlichting en maatwerk.

 

stadspand Nijmegen verbouwen
lichtlijn
stalen trap
erker stadspand Nijmegen

De viermeterhoge plafonds geven een verheven gevoel. We kozen ervoor om het plafond in een donkere kleur uit te voeren zodat dit het geheel meer intimiteit en warmte geeft. De wanden zijn een tint lichter dan het plafond waardoor er een duidelijk onderscheid is tussen verticale en horizontale lijnen waarbij het plafond als het ware oogt als een horizontale schijf op de wanden rust.

renovatie kantoorpand serre
tuinkamer stadspand Nijmegen
tuinkamer verbouwing Nijmegen
hal stadspand Nijmegen
uitzicht vanuit hal naar serre
verlichting stadspand Nijmegen
marmer en cooker
keuken detail marmer
keuken kantoorpand
stalen trap
materialenkamer met stalen trap
detail vitravogel in materialenkamer
Stalenkast
inrichting statenkast
stalenkamer
stalenkast
lichtplan kantoorpand
monumentaal pand
doorbreken keldermuur

Alle fases van de verbouwing zijn terug te zien in de highlights op onze Instagrampagina.

Andere projecten