Renovatie monumentaal kantoorpand

Nijmegen

Het kantoor van onze opdrachtgever bevindt zich in een prachtig monumentaal pand middenin een bosrijke omgeving. Door ondermeer personeelsuitbreiding én de wens om een en ander te moderniseren was het pand toe aan een flinke renovatiebeurt. Ons bureau werd daarom gevraagd om hiervoor een totaalplan te maken. De authentieke uitstraling moest hierbij wel intact blijven.
renovatie en interieurontwerp kantoorpand Nijmegen
Door het toepassen van strakke, stijlvolle designmeubels blijft er een bepaalde rust in het pand waardoor de authentieke elementen goed tot hun recht komen.
glazen kantoorruimte
renovatie kantoorpand glazen werkruimte
Naast het interieur hebben we ook het comfort van het pand verbeterd. Zo is er een warmteterugwin-installatie (WTW) toegepast die vanuit de vloeren het pand goed ventileert. Hierdoor wordt er geen tocht meer gecreëerd via de kozijnen die voorheen gebruikt werden om te ventileren.
modern bureau in traditionele setting
lichtontwerp kantoorpand
In samenwerking met Lichtmeesters werd er een lichtplan opgesteld. Hierin kozen we voor stijlvolle, minimalistische armaturen.
lichtontwerp kantoorpand
kantoorpand verbouwing
detail stoel Vitra
klassiek detail kantoorpand
klassiek detail kantoorpand
Sfeervolle kantoorruimte
Sfeervolle kantoorruimte
Sfeervolle kantoorruimte
De bestaande entree en hal worden gekenmerkt door een prachtige terrazzovloer. De oranje-bruine kleur die hierin het meest dominant is, hebben we opgepakt en kozen we als basis voor de wanden, plafonds. Maar ook kleden gordijnen en radiatoren zijn op deze kleur afgestemd.
Sfeervolle kantoorruimte
Sfeervolle kantoorruimte

Andere projecten